E-vitamiini on sydämen ja hormonien ystävä

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jota keho ei pysty itse valmistamaan ja siksi sitä on saatava ravinnosta. Luontaisesti E-vitamiinia löytyy eniten kasviöljyistä, avokadosta, siemenistä ja pähkinöistä. 

E-vitamiinia tarvitaan runsaasti paljon happea käyttävissä soluissa ja kudoksissa, kuten punasoluissa, lihaksissa, keuhkoissa, sydämessä, aivoissa ja hermostossa, joissa se suojaa solukalvoja ja mm. veressä kiertäviä rasvoja hapettumiselta. E-vitamiinia onkin tutkittu sen potentiaalisten sydän- ja verisuonitauteja ehkäisevien ominaisuuksiensa vuoksi. Myös kolesterolilääkitys voi vaikuttaa E-vitamiinitasoihin alentavasti. Elimistössä E-vitamiini toimii yhteistyössä muiden hapettumista estävien aineiden, kuten C-vitamiinin ja seleenin kanssa.

Soluja suojaavien vaikutustensa vuoksi E-vitamiinia tutkitaan paljon myös kauneudenhoidon, kuten hiusten kasvun yhteydessä. E-vitamiini osallistuu myös hormonitoimintaan, ja sen puutos voi näkyä esimerkiksi kuukautishäiriöinä naisilla. Lisäksi puutosoireina voi esiintyä tasapainoaistin heikentymistä, lihasheikkoutta ja näkökyvyn häiriöitä. 

Solgarin E-vitamiini on luonnollisena d-alfatokoferolina, joka on ylivoimaisesti parhaiten imeytyvä ja 100 % aktiivinen E-vitamiinin muoto. Lisäksi Solgar E-vitamiinivalmisteissa on mukana muitakin tokoferoleja, jotka toimivat kokonaisvaltaisesti yhteistyössä alfatokoferolin kanssa. 
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.6.-1.7.2018 tai niin kauan kuin...
Lue
Luteiinia silmille – keltatäplä on avain ikääntyneiden näkökykyyn
Keltatäplä on verkkokalvon pieni osa, jolla on suuri merkitys näkökyvyllemme. Sen ansiosta pystymme näkemään tarkasti...
Lue
Miksi käyttäisin eteerisiä öljyjä?
  Miten eteerisiä öljyjä käytetään?  Tyypillisimpiä käyttötapoja ovat joko tuoksulyhdyt tai...
Lue